Фізика - одна з найпрекрасніших наук. Вона показує нам, який великий і водночаc близький до людини світ, в якому ми живемо. Фізика дає змогу людині відчути свою велич, надзвичайну силу свого розуму, робить її наймогутнішою істотою у світі.

вівторок, 12 січня 2016 р.

Цікаві факти зі світу фізики


Фізика – дивовижна та цікава наука. Навіть шкільний курс фізики – це джерело цікавих фактів. Але чимало цікавих фактів з фізики, які так і залишаються за рамками шкільного курсу!

Ось кілька цікавих фактів з фізики звуку.

Цікавий факт: бути глухим не означає нічого не чути. Більш того, глухі можуть мати «музичний слух». Великий композитор Бетховен, наприклад, взагалі був глухим. Він приставляв до роялю кінець своєї палиці, а інший її кінець притискав до зубів. Таким чином звук доходив до його внутрішнього вуха, яке було здоровим.

Для прикладу, ви можете взяти в зуби механічний наручний годинник  і заткнути собі вуха. Цокання годинника перетвориться на гучні удари удари – настільки воно посилиться. Дивовижні факти – майже глухі люди розмовляють по телефону, притискаючи трубку до скроневої кістки. Глухі часто танцюють під музику, адже звук проникає в їх внутрішнє вухо через підлогу і кістки скелета. Ось якими дивними шляхами доходять звуки до слухового нерва людини, але «музичний слух» при цьому залишається.

(за матеріалами Інтернету)

Немає коментарів:

Дописати коментар